Takto si užívam bývanie v Mamapapa

Zdielajte tento článok

Ľuboš je aktívny tridsiatnik. Má rád prírodu, turistiku, bicyklovanie, plávanie či tenis a vedie tiež bohatý spoločenský život. S obľubou si vychutná dobré jedlo alebo zájde do kina na kvalitný film. Zhruba pred polrokom sa nasťahoval do svojho nového bytu v Mamapapa a bývanie v Dúbravke si naplno užíva. 

Prečo si vybral svoj byt práve tu? Boli sme ho navštíviť priamo na mieste a zistili sme, čo ho k tomu viedlo.

Dobre premyslená voľba 
„Moje rozhodnutie rozhodne nebolo výsledkom žiadnej náhody,“ prezrádza Ľuboš a vysvetľuje. „Držím sa jednoduchej filozofie. Život sa má žiť naplno, nie len tak prežívať.“ A práve preto hľadal lokalitu, ktorá by zodpovedala jeho aktívnemu spôsobu života. Okrem toho zavážila, samozrejme, aj rozumná cena či ideálne riešená dispozícia. Po dôkladnej úvahe teda padla voľba na príjemný jednoizbový byt v Mamapapa. Na ňom si Ľuboš obzvlášť cení krásny výhľad na okolitú prírodu. „Keď sa pozriem z okna, potrebujem vidieť pulzujúci život zelene a nie suseda, ako si varí večeru,“ pochvaľuje si Ľuboš.

Ustavične v prírode
O prírode sa Ľuboš nezmieňuje náhodou. Zbožňuje totiž prechádzky po okolitých lesoch a lúkach. „Len kúsok odo mňa je známa Villa rustica, veľká lúka, na ktorej sa nachádza archeologická pamiatka pochádzajúca ešte z Rímskej ríše. Zo všetkého najradšej mám ale krátku túru na neďaleký Sandberg. To je naozaj nádherné miesto.“ Blízke lesy Malých Karpát sú ideálne nielen na pešiu turistiku, ale aj na bicyklovanie. „Je tu množstvo cyklotrás, ktoré vás dovedú napríklad aj na Devín,“ konštatuje Ľuboš.

Vášeň pre šport
Okrem už spomínanej turistiky a bicyklovania chodieva Ľuboš pravidelne plávať. „Nasťahoval som sa sem v decembri 2018. Cez zimu som využíval plaváreň v Iuvente, ktorú mám len 8 minút autom. Teraz v lete zasa chodievam na kúpalisko Rosnička, to je dokonca ešte bližšie.“ Plávaniu sa venuje už dlho, najnovšie si však obľúbil aj tenis. „Doslova pár krokov od bytu mám tenisové kurty. Bol by hriech, keby som to nevyužil,“ vysvetľuje.

Spoločenský život 
„Často sem pozývam na návštevu svojich známych,“ pokračuje v opise svojich aktivít Ľuboš. Ideálnym miestom pre takéto stretnutia je spoločná strešná terasa s výhľadmi na prírodu. Inokedy zas zájde s priateľmi na dobrý film do blízkeho multiplexu v známom nákupnom centre Bory. Neznamená to však, že by celý svoj čas trávil v Dúbravke. „Hocikedy si zmyslím, že idem na výlet, sadnem do auta, o pár minút som na diaľnici.“

Spolubývajúca Ela 
Zdalo by sa, že Ľuboša v jeho aktivitách nič neobmedzuje. Niečo však predsa len áno. Je to jeho mačka Ela. „V novom byte sa cíti ako mačací Boh, takže ja som jej podnájomníkom. Svoju vďačnosť za to, že som jej zachránil život, mi dáva denne najavo, no predovšetkým o štvrtej ráno,“ smeje sa Ľuboš.